http://ahlamontadashoho.a7larab.net

أحلــــــــــي منتدي shosho


    طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 295
    تاريخ التسجيل : 22/04/2009
    العمر : 30
    الموقع : http://ahlamontadashosho.a7larab.net

    طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو

    مُساهمة من طرف Admin في الأحد أبريل 26, 2009 3:20 pm




    طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو




    المكونات


    1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
    2-قرفة مطحونه

    3-شطه مطحونه
    4-ملح

    5-فلفل اسود مطحون
    6-مياة مثلج

    7-مياة عاديه من الحنفيه
    8-فيجيتار او بقسماط مطحون
    9-معلقة نشأ

    10-معلقتين دقيق
    11-مقدار ارز

    12-معلقتين سكر




    الطريقة








    اولا الفراخ



    انا بجيب الفراخ البيضه بيجب من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
    1\بتقعطى الفرخة

    2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
    3\بتفضل حوالى ساعة او اقل

    4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
    5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج

    6\تكونى محطرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة

    7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
    8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه

    9\بعد كدة تحمريه فى الزيت


    وبالهنا يارب





    اما بقى الارز الريزو



    وده بينعمل مع الفراخ دى طبعا

    1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق

    2-بتحطى الرز المغسول
    3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق

    4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الىعليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
    5-تظبطى الملح








      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء يناير 24, 2017 2:06 am